Home > Vinkit > Suosituimmat suomalaiset bändit

Suosituimmat suomalaiset bändit

November 19th, 2014

Tämän hetken soitetuimpien yhtyeiden joukkoon kuuluu Haloo Helsinki, jonka biiseistä useampikin komeilee radiolistojen soitetuimpien kärkisijoilla. Yhtye on juuri aloittanut uuden kiertueen viidennen studioalbumin ilmestymisen jälkeen. Viimeisin albumi Kiitos ei ole kirosana julkaistiin 3.lokakuuta ja siitä elokuussa lohkaistu sinkku Beibi kohosi Spotifyn ja iTunesin sekä radioiden soittolistojen ykköseksi.

Haloo Helsinki-yhtyeellä on takana yli 500 keikkaa, 16 sinkkua ja neljä albumia. Haloo Helsinki on perustettu vuonna 2006 ja sen albumit ”III” ja ”Maailma on tehty meitä varten” ovat myyneet platinaa. Suomi on raskaan musiikin maa, monet tiukempaa metallimusiikkia soittavista bändeistä ovat ponnahtaneet suosioon ulkomaillakin. Näistä suosituimpia, niin Suomessa kuin maailmallakin, ovat olleet HIM, Rasmus, Nightwish ja Apocalyptica. Näistä menestyksekkäin on ollut ehdottomasti HIM, joka on Suomen lisäksi valloittanut myös Pohjois-Amerikkaa. HIM on ensimmäinen kultalevyn saavuttanut suomalainen yhtye Pohjois-Amerikassa. HIM:n musiikkia on vaikea kategorioida sen vaihtelevuuden vuoksi mutta yhtye itse kutsuu musiikkiaan love metaliksi, jossa raskaat kitaraosuudet seuraavat melodisia poppikohtia. Monet suomalaisista menestyjistä ovatkin yhdistelleet onnistuneesti raskasta musiikkia oopperamaisiin esityksiin, sinfonioihin ja erilaisiin instrumentteihin kuten Apocalyptica, joka yhdisti sellot metallin.

Suomessa on aina kuunneltu melko mollivoittoista ja melankolista suomenkielistä musiikkia, monet vuosikymmeniä aiemmin pinnalla olleet yhtyeet soivat edelleen säännöllisesti radiossa. Eppu Normaali nousi suosioon jo 70-luvulla, alkuaikojen punkahtavasta tyylistä on kuljettu kohti melodisempaa ja popahtavamaa linjaa. Yhtye on julkaissut yhteensä 15 studioalbumia ja myynyt yli 1.5 miljoonaa levyä. Nykyisin Eput keikkailevat taas melko ahkerasti, kesäisin festareilla ja talvisin klubikeikoilla. Suomirockin suurimpia ilmiöitä kautta aikojen on ollut 80-luvulla nuorisoa villinnyt Dingo, jonka johtohahmo Neumann jatkoi myöhemmin soolouralla. Dingo rikkoi aikanaan kaikki myynti- ja keikkaennätykset ja toimii edelleen monen nykyisen artistin esikuvana. Spotifyn julkaisun mukaan suomenkielinen musiikki on palvelussa huonommin edustettuna, sillä kuuntelijakunta on nuorta. Listan kärjessä Suomen osalta loistivat viime kesänä helsinkiläisen rap-duo JVG:n ja reggae-artisti Raappanan yhteisbiisi Kran Turismo. Biisi nousi netin lisäksi myös Suomen singlelistan kärkeen. Lisää suomalaisista nousevista yhtyeistä voit lukea kohdasta ”Uudet suomalaiset bändit”.

Categories: Vinkit Tags: