Home > Vinkit > Suosituimmat laulajat Suomessa

Suosituimmat laulajat Suomessa

November 13th, 2014

Suomalaisista laulajista ehdotonta ykkössijaa pitää tällä hetkellä Cheek eli Jare Tiihonen. Hip-hop musiikkia tekevä Cheek on julkaissut jo 8 studiolevyä, joista 5 on ylittänyt kultalevyrajan. Cheek on tehnyt ensimmäisenä suomalaisena artistina historiaa myymällä Olympiastadionin loppuun kahdella peräkkäisellä keikalla.

Viime vuoden Spotifyn listauksessa Cheekillä on Suomen kuunnelluimpien top 10-kappaleiden joukossa peräti kahdeksan biisiä. Suosituimmiksi kappaleiksi nousivat, Timantit ovat ikuisia ja Jossu. Cheek on monien nuorten idoli, hänen tekemisiään seurataan tiiviisti sosiaalisessa mediassa ja suuren suosion saanut Olympiastadionin viikonlopun tuplakeikka sai nimikkeen Cheekend.

Soittolistojen kärkisijoilla on keikkunut myös suomalainen Sini Sabotage eli Sini-Maria Makkonen, joka tekee räppiä ja keikkailee myös DJ:nä. Sini Sabotagen kuunnelluimpia biisejä on Levikset repee. Nylon Beatista tuttu Erin on kaikenikäisten suomalaisten suosikki, Erin säveltää ja sanoittaa kappaleet itse. Ensimmäisen suomenkielisen sooloalbuminsa Erin julkaisi vuonna 2011 ja vuonna 2013 julkaistu albumi ”Sä osaat” myi nopeasti platinaa. Albumilta lohkaistu single Ei taida tyttö tietää nousi radioiden soitetuimpien listalle.

Ulkomaalaisista musiikintekijöistä listojen kärjessä on komeillut skotlantilainen Calvin Harris, joka on myös musiikkituottaja, dj ja säveltäjä. Forbesin mukaan Harris oli vuoden 2013 ja 2014 parhaiten palkattu DJ koko maailmassa. Harrisin läpimurtolevy oli vuonna 2007 I created disco. Calvin Harris on esiintynyt Suomessa Circus-yökerhossa sekä The weekend festival tapahtumissa vuosina 2013 ja 2014. Suomalaisten suosikkeihin lukeutuu myös David Guetta, joka on ranskalainen Gum Productions-levyhtiön osakas ja dj. Guetta soittaa housea ja on työskennellyt uransa aikana useiden maailmantähtien, kuten Rihannan kanssa. Nykyisenä trendinä sekä Suomessa että maailmalla, on suosittujen DJ tähtien nousu soittolistojen kärkeen. Suomalaisten suosikkilistan kärjessä komeilevat myös Eminem ja Ellie Goulding.

Suomalaista musiikkia tekevistä artisteista suosituimpia ovat viime vuonna Emma-gaalassa vuoden naissolistina palkittu Sanni, reggaemusiikkia ja Cheekinkin kanssa yhteistyötä tehnyt Jukka Poika, Anna Puu ja Sini Teräsniska. Suomalais-portugalilainen Anna Abreu julkaisi uuden albumin V keväällä 2014, josta lohkaistiin sinkku Ra-ta-ta-ta.

Categories: Vinkit Tags: