Home > Vinkit > Suomalaiset laulajat televisiossa

Suomalaiset laulajat televisiossa

November 18th, 2014

Ylellä on startannut uusi ohjelma We Want More, joka tuo takaisin menneiden vuosien suosittuja bändejä. Kwanin, Neon 2:n, Don Huonojen, Miljoonasateen ja Mascaran ura jäi aikoinaan kesken. Ohjelman tarkoitus on käydä läpi lopettamiseen johtaneet syyt, aloittaa treenit uudelleen, säveltää, sanoittaa ja esittää lopulta tuotokset Espoon Barona-areenalla marraskuussa. Yhtyeiden uusista kappaleista ja uudelleen äänitetyistä versioista julkaistaan samoihin aikoihin kokoelmalevy. Yleisö saa jännittää yhdessä muusikkojen kanssa onnistuuko paluu areenoille.

Vain elämää sarja on noussut Suomessa koko kansan suosioon. Sarjassa joukko suomalaisia artisteja asuu yhdessä maalla ja jokainen on vuorollaan viikon artisti. Viikon artisti esittää muiden tunnetuista biiseistä oman version ja paljastaa samalla välähdyksiä omasta arjesta ja uransa vaiheista. Jo kolmatta tuotantokautta esitettävä ohjelma on kerännyt palkintoja Venla-gaalassa ja viime vuonna ohjelmalle luovutettiin Pro Iskelmä-palkinto. Tällä hetkellä pyörivän Vain elämää-sarjan tiimissä loistavat Elastinen, Paula Koivuniemi, Samuli Edelmann, Jenni Vartiainen, Toni Wirtanen, Vesa-Matti Loiri ja Paula Vesala. Ensimmäistä jaksoa katsoi noin miljoona suomalaista ja se nousi Twitter-palvelun toiseksi twiitatuimmaksi aiheeksi. Kolmannen kauden musiikkia on luvassa marraskuussa julkaistavilla kahdella albumilla, Vain elämää ilta ja Vain elämää päivä. Elastinen tulkitsi Loirin Naurava kulkuri-biisin, joka nousi heti Spotifyn ja iTunesin ykköseksi sekä radiolistojen soitetuimmaksi. Paula Vesalan Sori on parhaillaan striimingpalveluiden ykkösenä. Ohjelma huipentuu 27.joulukuuta järjestettävään Hartwall-areenan konserttiin, jonka liput tulivat myyntiin viime viikolla. Vain elämää on koskettanut kansan rivien lisäksi myös esiintyjiä, kyyneliä on nähty laulajien kasvoilla ja iltasanomien kyselyn mukaan 23 % katsojista kertoo liikuttuneensa ohjelmaa katsoessaan.

Tanssii tähtien kanssa-kisassa on mukana Pete Parkkonen, joka on noussut sekä tuomarien kuin kotikatsojien suosikiksi. Peten parina kisassa on Katri Mäkinen. Betsafen vedonlyöntitilastojen mukaan Petellä on parhaimmat mahdollisuudet voittaa kisa. Pete Parkkonen tuli tunnetuksi Idolsin neljännen tuotantokauden aikana 2008, jossa hän sijoittui kolmanneksi. Ensimmäinen sooloalbumi myi hienosti kultaa mutta toinen englanninkielinen albumi oli floppi. Vuonna 2010 Parkkonen osallistui nelosella pyörineeseen Kuorosota-ohjelmaan.

Viime keväänä Pete julkaisi ensimmäisen suomenkielisen albumin ja teki yhteistyötä rap-duo JVG:n kanssa. Peten uuden albumin takana on vaikuttava tekijätiimi, esimerkiksi yksi Suomen huipputuottajista Joonas Angeria, Risto Asikainen ja Miitri Aaltonen. Flopanneen albumin jälkeen Pete joutui hakemaan uutta vauhtia uralleen ja miettimään muutoksia, joista yksi tärkeimpiä oli laulukielen vaihto englannista suomeksi. Albumin singlelohkaissut Mun ja Mitä mä sanoin ovat soineet paljon radioasemilla ja kovassa nosteessa oleva artisti nousi kansan valinnaksi Iskelmä Festivaaleille.

Categories: Vinkit Tags: